Familiebehandlere søges

Siden starten i 2013 har A-holdet oplevet en stærkt stigende interesse for alternativer til anbringelser i form af intensiv familiebehandling i familiernes eget hjem. Vi har netop ansat en socialrådgiver og familieterapeut og søger nu erfarne medarbejdere til familiebehandling. Dels på fuld tid og dels på deltid (12-15 timer om ugen). Læs stillingsopslaget: Familiebehandlere søges.

Send evt. Suzzie en privat besked (suzzie@projekt-a-holdet.dk) for nærmere information.

Certificering i Den neuroaffektive analyse

Juli 2020

Efter et år med 13 dages træning er Suzzie blevet certificeret i Den neuroaffektive analyse.13-dages træningen giver et grundigt kendskab til neuroaffektiv udviklingspsykologi bl.a. gennem de neuroaffektive kompasser og den neuroaffektive analysemodel, med henblik på at vurdere følelsesmæssige kompetenceniveauer og derigennem skabe målrettede interventioner.

Formålet er at træne deltagerne til at foretage en systematisk vurdering af følelsesmæssige kompetencer og skabe interventionsplaner til nærmeste udviklingszone ud fra den neuroaffektive kompasmodel og den neuroaffektive analysemodel. Træningen slutter med en dags certificering i den neuroaffektive analyse.

Uventet opbakning fra Tønder-pigen

I statsministerens nytårstale kalder Mette Frederiksen sig for børnenes statsminister og brugte en stor del af sin Nytårstale på at tale om børns vilkår. Så langt så godt. Ud fra et fagligt perspektiv glemte hun desværre helt at nævne det arbejde, der ligger forud for en tvangsfjernelse eller en tvangsadoption. Nemlig det forebyggende arbejde i form af de intensive familiebehandlinger, hvor man giver forældrene chancen for at vise, om det kan udvikle de nødvendige familiekompetencer.

Heldigvis har diverse fagpersoner gjort opmærksom på dette, og senest har det forebyggende arbejde – og dermed A-holdets koncept – fået uventet støtte af en person, der har mærket på egen krop, hvad en tvangsfjernelse betyder. Den såkaldte ”Tønder-pige” udtaler den 17. januar i BT bl.a.: Jeg tror simpelthen ikke, at tingene bliver bedre af at tvangsfjerne flere børn. Med udgangspunkt i min egen sag mener jeg, at man skulle have taget sig af hele familien”.

Og i et åbent brev til Mette Frederiksen skriver hun bl.a.: Jeg troede, jeg ville få det godt, når jeg blev fjernet hjemmefra. Jeg tog så grueligt fejl. Jeg fik det først bedre, da jeg blev mødt i øjenhøjde – uden at der blev kigget på mine eks-diagnoser og min medicin. Da jeg blev set som menneske og ikke som en trist skæbne”.